دانستنی

باریستا کیست ؟و باریستایی چگونه شغلی است؟

باریستا

باریستا یک واژه ایتالیایی است و به شخصی گفته می‌شود که مسئول تهیه نوشیدنی‌های گرم و سرد در کافه است. یک باریستا باید نحوه کار با دستگاه‌های اسپرسو ساز صنعتی را بلد باشد چراکه این دستگاه مهم‌ترین ابزار کار یک باریستا هستند.

باریستاها همواره در محل‌های مختلفی مانند کافی‌شاپ‌های زنجیره‌ای، کافه‌های کوچکی که تنها به سرو کردن قهوه می‌پردازند یا کافه‌رستری‌ها … کار می‌کنند. البته مهارت‌های یک باریستا باید بیشتر از تهیه اسپرسو و نوشیدنی‌های مختلف باشد برای مثال باید بداند که هر نوع قهوه به چه میزان زمان، دما و فشار و آب احتیاج دارد. ما در این مقاله شما را با مهارت‌ها و وظایف یک باریستا آشنا خواهیم کرد.

باریستا

یک باریستا چه مهارت‌هایی دارد؟

  • توانایی تهیه اسپرسو باکیفیت
  • تشخیص تفاوت‌های انواع دان قهوه‌
  • شناخت تمامی دستورالعمل‌ها و تکنیک‌های باریستایی
  • توانایی تشخیص کیفیت و طعم قهوه‌ها
  • داشتن تخصص در مخلوط کردن انواع قهوه بر اساس سلیقه مشتری و نرم روز کافه‌ها
  • گرفتن فوم شیر برای تهیه انواع نوشیدنی‌های بر پایه اسپرسو مانند کاپوچینو یا کافه لاته و …
  • توانایی در اجرای تکنیک لاته آرت
  • توانایی کار با انواع دستگاه آسیاب قهوه
  • توانایی دم آوری قهوه‌های نسل دوم و سوم

ویژگی‌های یک باریستا

  • یک باریستا باید انعطاف‌پذیری بالایی داشته باشد
  • یک باریستا باید توانایی برقرار کردن ارتباط با مشتریان را داشته باشد
  • یک باریستا باید سرعت عمل و خلاقیت بالایی در زمان‌های شلوغ کافه داشته باشد

وظایف یک باریستا

  • خرید دان باکیفیت قهوه
  • آسیاب کردن دان قهوه
  • تعیین میزان زبری و نرمی پودر قهوه یا همان دوز قهوه برای تهیه انواع قهوه
  • فشرده کردن قهوه برای گرفتن یک شات اسپرسو
  • احترام به علایق و سلایق مشتریان در سرو قهوه
  • جوابگویی به سؤالات مشتریان درباره انواع قهوه
  • تهیه انواع قهوه مانند اسپرسو، کاپوچینو، کافه لاته و … بر اساس دستورالعمل‌ها و تکنیک‌های آموزش‌دیده
  • محافظت از تجهیزات کافه
  • ایجاد محیط کار ایمن
  • رعایت استاندارهای بهداشتی
  • کنترل کیفیت مواد اولیه مصرفی کافه
  • نظافت و نگهداری از تجهیزات کافه
  • مدیریت سفارش‌ها
  • به‌روز کردن منوی اختصاصی کافه

فرصت‌های شغلی برای یک باریستا

فرصت‌های شغلی برای باریستا بسیار متنوع است. معمولاً برای باریستاها امکان کار در کافه‌ها، رستوران‌ها و هتل‌ها وجود دارد. در بسیاری از شهرهای بزرگ بسیاری از باریستاهای خلاق و حرفه‌ای اقدام به راه‌اندازی کافه یا بیرون بر سیار با استفاده از چرخ‌دستی یا ون کرده‌اند و با استقبال مردم روبه‌رو شده‌اند.

راه‌اندازی کافه سیار را می‌توان در هر نقطه از جهان با توجه به شرایط آن شهر انجام داد؛ بنابراین می‌توان گفت که فرصت شغلی برای باریستاها زیاد است و آینده خوبی در انتظار آنهاست. علاوه بر این امروزه باشگاه‌های ورزشی مجهز دارای کافه برای ریکاوری ورزشکاران و بازگشت انرژی مضاعف به آنها هستند. همچنین بسیاری از بوتیک‌ها و مزون‌های لوکس برای جذب مشتری و جلب رضایت آنان اقدام به سرو نوشیدنی‌های بر پایه قهوه کرده‌اند که فرصت شغلی خوبی را برای باریستاها فراهم می‌سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *