چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا (Masala chai) نوعی دمنوش هندی است که از ترکیب چای، چندین نوع ادویه و شیر، بهعنوان دم نوشی خوش عطر و طعم تهیه میشود. نکتهی قابلتوجه در مورد این چای معطر، کثرت و تنوع موادی است که در تهیهی آن به کار میرود.اصلیترین و پرکاربردترین عناصر چای ماسالا عبارتاند از: چای سیاه، دارچین، زنجبیل، هل، آنیسون ستارهای (بادیان ختایی)، رازیانه، جوز هندی، میخک و شیر.عطر چای ماسالا یا بهعبارتدیگر چای ادویه، بسیار برانگیزاننده است و توجه هر شخصی را به خود جلب میکند. تهیهی این چای با مواد و به شیوههای مختلف و بنا بر سلیقههای گوناگون انجام میشود.در هندوستان، معمولاً چای ماسالا در خانهها از صفر تهیه میشود؛ یعنی ادویهجات را خودشان کوبیده و با آنها چای مذکور را تهیه میکنند؛ اما در آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی برای تهیهی آن همیشه از پودر ادویهجات استفاده میکنند. همچنین در آمریکا مخلوطی آماده از پودر ادویهجات و بهاصطلاح چای کیسهای ماسالا نیز وجود دارد.چای ماسالا بهصورت گرم و سرد نوشیده میشود.
دمنوش ماسالا به آن نوع چای ماسالا گفته میشود که با آب، شیر یا سایر ادویه جات مانند دارچین، هل، زنجبیل، بادیان ختایی، میخک، جوز هندی ترکیب و تهیه میشود.هر یک از افزودنیهای فوق، خواص خود را دارند و در کنار خواص طبیعی ماسالا مجموعهی منحصر به فرد دیگری از فایدههای مرتبط با سلامتی را در اختیار مصرف کنندگان چای ترکیبی ماسالا قرار میدهند.